SpelaUpp

Färgsprakande och musikaliskt med Kirikou

Lämna en kommentar

I Kirikou och den elaka häxan (2002) och Kirikou och vilddjuren (2007) möter vi den afrikanske lille pojken Kirikou som redan pratar när han ligger i sin mammas mage och vid födseln själv hoppar ut för att presentera sig själv som just Kirikou. Byn där Kirikou bor plågas av en ondsint häxa som skickar ut elaka robotar för att skapa missöden och Kirikou visar sig, trots sin ringa storlek, bli en god hjälp för byinvånarna.

Roligt, varmt, färgsprakande, musikaliskt (det rycker i benen) och titt som tätt ganska läskigt. Min treåring älskar dessa två filmer som är sevärda för hela familjen. Musiken i filmen är gjord av Youssou N’Dour.

Trailern nedan är på franska, men filmen är naturligtvis dubbad på svenska. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s