SpelaUpp

Tick tack – tid är pengar

Lämna en kommentar

I In Time (2012) är den enda valutan som används tid och man betalar med tid för att överleva. Från 25 års ålder slutar man att åldras och en digital klocka inristad på armen aktiveras och börjar tickar neråt och fylls inte tiden på, så kan tiden faktiskt ta slut och man dö av, just det, tidsbrist. Det finns ett stort antal människor som lever från dag till dag och ett fåtal i en långbortvarande zon som har tid i överflöd.

In Time är en sci-fi med Justin Timberlake och Amanda Seyfried i huvudrollerna. Filmen börjar mycket lovande (det är en intressant tanke att det skulle finnas en värld där tid är den enda valutan), men ju längre in i filmen man kommer ju mer spårar handlingen ut… Bonnie & Clyde-varning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s