SpelaUpp

Förbjuden kärlek i Kafka-liknande värld

Lämna en kommentar

David Norris, spelad av Matt Damon, är en ung talangfull politiker som av en slump träffar den begåvade dansaren Elise Sellas (Emliy Blunt) och tycke uppstår. Det visar sig snart att det finns dolda krafter som gör allt för att förhindra att kärlek mellan de två uppstår. Frågan är bara varför…

I The Adjustment Bureau (2011) får vi besöka en Kafka-liknande värld som kontrolleras av gråklädda byråkrater som effektivt organiserar och styr upp situationer genom att röra sig genom lönndörrar och falska fasader. Filmen har en handling, till en början spännande, men som, varefter filmens kärlektema allt mer vinner mark, tappar fart. Mer kärlek, än sci-fi. Störst av allt är kärleken?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s