SpelaUpp

Drive – en film om en förare

Lämna en kommentar

Huvudpersonen (Ryan Gossling) är en ung, ensam och ganska deppig kille som arbetar som stuntman och bilmekaniker samt extraknäcker som förare under rån. Killen blir kär i sin lika deppiga granne Irene som lever ensam med sin son Benicio medan hennes man sitter i fängelse. När maken plötsligt släpps och åter hamnar i trubbel med kriminella, så dras båda in i en dödlig härva som de inte kan ta sig ur.

Drive (2011) är en långsam film med ett antal överdrivet brutala och obehagligt blodiga scener. Gosslings karaktär är en snäll och reko kille (innerst inne), som trots att han försöker göra gott får allt att spåra ur. Carey Mulligan, som spelar Irene, har hela filmen igenom samma ledsna blick som hon hade i filmen ”Never let me go” och man tänker att detta kanske hade varit ditt liv, om du inte vuxit upp på den fruktansvärda internatskolan Hailsham. Som sagt – långsamt och blodigt och stundtals ganska onödigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s