SpelaUpp

Spröd, vacker, blond och blåögd dödsmaskin

Lämna en kommentar

16-åriga Hanna växer upp med sin pappa i ett artiskt landskap, där hon tränas för att bli en elitsoldat. Allt för att överleva mötet med Marissa Wiegler, kvinnan som har dödat hennes mor och satt hennes far på flykt. En dag är det dags. Hanna är redo. Hon trycker på knappen som sänder en signal om var de befinner sig och snart är stugan omringad.

I Hanna (2011) följer vi Hannas resa från de arktiska vidderna, till Afrika, över till Europa och fram till Tyskland. Spröda, vackra, blonda och blåögda Hanna som inte alls är särskilt spröd dundrar fram som värsta action-hjälten när motstånd möts. Jag gillar den här filmen. Jag gillar Hanna. Och den brittiska tonårstjejen Sophie som hon möter på resan. Jag får dels lite ”Spring Lola”-känsla i hur filmen är filmad och dels lite Terminator 2-Linda Hamliton-känsla, i Hannas jävlarannama. Soundtracket kommer från den superba brittiska duon Chemical Brothers. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s