SpelaUpp

Svart svan och vit svan i ett

Lämna en kommentar

Nina är balettdansös och kämpar för att nå perfektion. Svansjön skall sättas upp i en ny version och huvudrollen tillättas. Pressen att lyckas är stor, men Nina får rollen och nu gäller det att hålla nerverna i styr. Den tidigare stjärnan på teatern, Beth, har blivit för gammal och fått sluta och nu är det Nina som skall axla mantel. Tätt i hälarna på Nina, redo att ta över vid minsta misstag, står konkurrenten Lily.  

Huvudrollerna i Black swan (2011) spelas av Natahalie Portman (Nina) och Mila Kunis (Lily). En balettfilm – kan det vara intressant om man inte är intresserad av balett? Jo, för filmen sätter fingret på något allmänmänskligt som blir övertydligt i en sådan konkurrensutsatt miljö som balettvärlden. Nina är en ung tjej, någonstans mellan en liten flicka och en vuxen kvinna, som kämpar efter att nå perfektion till den grad att det blir självdestruktivt. Spännande, hjärtgripande, överraskande och snyggt förpackat. Se den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s