SpelaUpp

Reslust och historia!

Lämna en kommentar

För den som vill veta mer om Ernesto ”Che” Guevara finns nu chansen att grotta ner sig i soffan där hemma och se hela fyra filmer om hans liv!

För den som bara vill se riktigt bra film tycker jag man kan satsa på Dagbok från en motorcykel (2004). En snygg film om den unge Ches roadtrip genom det skiftande sydamerikanska landskapet. Man får hela historien runt uppkomsten av hans politiska idéer, då filmen är baserad på Ches egna dagböcker. Filmen är dessutom riktigt rolig i stunder då Che och hans reskompis råkar i trubbel ute på vägarna. Lusten att packa sin väska och skeppa över motorcykeln till den sydamerikanska kontinenten infinner sig efter att ha sett denna film. Man vill resa nu! 

Andra filmer i dokumentär stil, men med mer allvar är Steven Soderberghs Che – argentinaren och Che – gerillaledaren (båda från 2009). Två filmer, som ska ses i denna ordning, med den fantastiska Benicio del Toro i huvudrollen som Che. Får man inte nog av dessa filmer finns dessutom dokumentären Sacrificio: Vem förrådde Che Guevara? (2001).

Alla filmer finns att låna på något av våra bibliotek, sen är helgen räddad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s