SpelaUpp

23 – siffran allt handlar om

Lämna en kommentar

The number 23 (2007) handlar om hundfångaren Walter Sparrow (Jim Carrey) som får en bok som heter ”The number 23” av sin fru i födelsedagspresent. Ju längre in i boken han kommer desto fler liknelser med sitt eget liv ser han och desto mer besatt av numret 23, såsom bokens huvudperson är, blir han.

Jim Carrey har gjort ett brett spektra av filmer – allt från de rent komediska (Ace Ventura och Liar, liar), till de mer mörka tragikomiska (Cable Guy och Truman Show) och slutligen de rent melankoliska filmerna (Eternal sunshine of the spotless mind och The number 23). The number 23 är en blanding av högt och låg och skulle kunna sammanfattas som Da Vinci-koden goes Shutter island. Spännande, galet och helt klart sevärt. First it takes hold of your mind. Then it takes over your life…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s