SpelaUpp

Vacker, sorglig, men hoppfull

Lämna en kommentar

Winter´s Bone (2010) handlar om tonåringen Ree som bor tillsammans med sin mamma och två yngre syskon. Mamman är sjuklig, så Ree får ta allt ansvar om hemmet och småsyskonen. En dag kommer sheriffen hem till familjen och meddelar att pappan inte dykt upp för rättegång och att han har pantsatt familjens hus och mark. Om pappan inte inställer sig i rätten, så måste de dra in borgenspengarna, något som skulle göra att familjen förlorade allt. Ree tar upp jakten för att hitta sin pappa, före dess att de blir hemlösa. Jakten går genom det kalla och karga landskapet där Ree möter människor som alla är involverade i den lokala narkotikahandeln och inte vill yttra ett ord om pappans förehavanden eller var han kan tänkas befinna sig.

En sorglig, vacker, men hoppfull film om tonåriga Ree som gör allt för att hålla ställningarna i en värld där allt och alla faller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s