SpelaUpp

Härjande zombier och chokladälskande cowboys

Lämna en kommentar

I Zombieland (2009) har Galna ko-sjukan genererat ett virus som har gjort hela mänskligheten till zombier. Ett fåtal människor återstår, varav universitetetsstudenten Columbus är en. Han ger sig av hemåt till sin familj och möter på vägen den skjutgalne Twinkis-älskande cowboyen Tallahassee och den luriga, men ack så attraktiva, Wichita och hennes yngre syster Little Rock.

Detta är en skräck-komedi, men med mer betoning på komedi än på skräck. Allt som återstår av den civiliserade världen är kvarlämnade tomma hus och zombier som härjar fritt. Det finns dock mat, zombierna är inte särskilt smarta och eftersom all infrastruktur i stort sätt är intakt, så är det bara för de överlevande att flytta in i stans största bästa hus, plundra affärer på godsaker eller åka till övergivna tivolin för att roa sig. Detta är en zombie-film som stundoms tangerar på att bli en tonårskillesökerkärleksfilm. Trevlig för stunden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s