SpelaUpp

Familjeliv i The kids are all right

Lämna en kommentar

I The kids are all right (2011) söker de två tonåriga Toni och Laser upp den spermadonator som deras lesbiska mammor Nic och Jules använde när de blev till. När restaurangägaren och den evige ungkarlen Paul, som spermadonatorn visar sig heta, träder in i deras liv, så rörs tillvaron om rejält för dem allla. 

Detta är en film om att stå i ett av livets vägskäl, om att ha en relation som går på tomgång och om att vara tonårsförälder, behöva släppa taget och försöka omdefiniera sitt liv. Kärnfamiljen och familjeliv i allmänhet står i centrum för filmen och det faktum att familjen är en regnbågsfamilj är en parantes som inte sätts något fokus på. Det är en riktigt charmig film med hjärta, där man titt som tätt drar på smilbanden. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s