SpelaUpp

Änglagård – inte tredje gången gillt

Lämna en kommentar

I Änglagård – tredje gången gillt (2011) reser Fanny och Zak, påbackade av Fannys dotter Alice, åter tillbaka till den lilla byn i Västergötland, där herrgårdsbyggnaden Änglagård en gång stod. De åker vid ankomst runt i byn och träffar alla de gamla kära bekanta, som vi känner från de tidigare filmerna. I centrum för intrigen står frågan vem som egentligen är Fannys pappa, och för att spetsa till det, Alice pappa.

Hela filmen känns som ett enda långt utdraget upprepande med flashbacks till de tidigare två filmerna och det känns överdrivet att Fanny och Zak fortfarande väcker så stor ilska och irritation hos en del av (de kvinnliga) byinvånarna genom sin blotta uppbarelse. Då, i de tidigare filmerna, var de unga, vackra, bohemiska storstadsbor och det fanns en spännande intensiv laddning mellan Fanny och Zak. Nu känns de platta, medelålders och som ett alldagligt gammalt strävsamt par, som aldrig blev ett par. Jag klarade halva filmen, sedan stängde jag av… 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s