SpelaUpp

En systers kamp för sin bror

Lämna en kommentar

Det är något speciellt med filmer ”based on the true story…”. Man kan inte låta bli att känna med personerna när man vet att de finns i verkligheten och har råkat ut för allt detta, även om filmen naturligtvis förenklar historien utifrån sina egna förutsättningar.

Conviction
är en sådan film, regisserad av förre skådespelaren Tony Goldwyn (minns Ghost). Den handlar om Betty Ann Waters som utbildade sig till advokat för att kunna hjälpa sin bror som dömts till livstid för mord. Hon är totalt övertygad om hans oskuld, trots vittnesutsagor och framlagda bevis. Det är en lång process som tär på hennes familjeliv och som i allt tar 18 år innan fallet kan tas upp igen. Både spännande och mycket engagerande. Hilary Swank gör som vanligt ett övertygande porträtt av huvudrollen och Sam Rockwell i broderns roll som strulpelle imponerar också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s