SpelaUpp

Gripande film om moderskap

Lämna en kommentar

Mother and child är en film av regissören Rodrigo Garcia om flickor som blir gravida och kvinnor som inte kan få barn. Där finns några oerhört gripande scener och ämnet behandlas på ett mycket osentimentalt och inte alls förutsägbart sätt. Annette Bening spelar en bitter och tvär sjukterapeut som aldrig förlåtit sin mor för att hon tvingades som 14-åring att adoptera bort sin nyfödda dotter. Varje dag skriver hon brev till det barn hon inte sett på ca 35 år och som hon inte ens vet om hon lever fortfarande. Hon uppvaktas av en ny kollega, men det slår inte precis gnistor mellan dem till en början. Snarare skär det sig rejält, då Karen är både misstänksam och tvär, för att inte säga rent otrevlig. Samtidigt får man följa advokaten och karriärkvinnan Elizabeth, spelad av Naomi Watts, som man snart förstår är den bortadopterade dottern. Hon lämnade tidigt sin adoptivfamilj och har aldrig försökt leta reda på sin riktiga mor. Hon aktar sig också för djupare relationer men har ett vidlyftigt kärleksliv med olika partners. Den tredje kvinnan i filmen är Lucy, spelad av Kerry Washington, som är gift men inte kan få barn. Så möter hon en ung flicka som vill adoptera bort sitt väntade barn och Lucy engagerar sig helhjärtat i det barn som äntligen ska bli hennes. Naturligtvis knyts alla dessa trådar ihop till slut men inte riktigt som man kanske väntat sig. Det är mycket bra skådespel överlag och särskilt fastnar Anette Benings rollprestation i minnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s