SpelaUpp

Löftet – skall man alltid hålla vad man lovat?

Lämna en kommentar

Kriminalkommissarie Jerry Black (Jack Nicholson) skall gå i pension och avfiras av sina arbetskamrater. Festen får dock ett abrupt slut, då en åttaårig flicka hittas mördad. Jerry följer med till mordplatsen och blir även den som tar på sig uppdraget att meddela flickans föräldrar. Flickans mamma får Jerry att svära på att han skall finna mördaren. Nästa dag arresteras en misstänkt och han erkänner snart, men lyckas därefter ta tag i en av polisernas pistoler och skjuter sig själv. Fallet avskrivs, men Jerry tror inte att den misstänkte var den skyldige.

Jerry fortsätter att undersöka fallet och får snart nys om att flera olika fall i närområdet som skulle kunna ha ett samband, men hans poliskollegor vägra öppna upp fallet igen. Jerry åker iväg på en fiskesemester till en grannstad och köper slutligen en liten bensinstation där, varifrån han fortsätter sitt sökande efter mördaren.

Löftet (2001) är en mycket spännande film regisserad av Sean Penn med Jack Nicholson i huvudrollen och med en rad kända skådespelare såsom Benicio el Toro, Mickey Rourke och Vanessa Redgrave i mindre roller. Jerry drivs orubbligt av sitt löfte till den mördade flickans mamma och tänjer mer och mer på gränserna samtidigt som han sätter mer och mer på spel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s